Big Data Seminar Suriname

  

Big data is ‘hot’. Maar wat is big data eigenlijk? En wat kun je ermee? Waarom willen bedrijven hun data leren begrijpen? Tijdens het Big Data Seminar Suriname gaan we in op de belangrijkste vragen en antwoorden over big data.  Het seminar bestaat uit een lezing  paneldiscussie verbonden  en uit masterclasses.

 

WAAROM EEN BIG DATA SEMINAR

 • Spang Makandra organiseert dit Seminar in het kader van haar 10 jarig bestaan en haar missie om de ICT & eMedia te ontwikkelen tot een niveau waar deze sector een aanzienlijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kenniseconomie in Suriname.

  De wetenschap is zich steeds aan het vernieuwen met steeds vernieuwende inzichten. Helaas is het ook een feit dat veel van die kennis niet altijd toegankelijk is voor het grote publiek. Paywalls, data silos, vendor lock in en/of taalbarrières belemmeren een brede toegankelijkheid van de beschikbare kennis en de mogelijkheid om de betrouwbaarheid van deze kennis te verifiëren.

  Om de som van alle kennis breed beschikbaar te maken en te houden is meer openheid nodig.

  Wikipedia is één van de best bezochte websites ter wereld en biedt daarmee een leidend voorbeeld van een platform dat een bredere toegankelijkheid van kennis mogelijk maakt.

 • Spang Makandra gelooft in ontwikkelen van human power in relatie tot het digitaliseren van de samenleving. Hiervoor is noodzakelijk dat de nieuwe beroepen die er ontstaan in deze digitale wereld onder de aandacht worden gebracht van elke Surinamer.

ONDERDELEN SEMINAR

Het seminar bestaat uit 2 onderdelen: 

 • Een lezing
 • Masterclasses

 

OVER DE LEZING

Middels een openbare lezing op dinsdag 4 april as van 19:00u - 21:00u in Self Reliance Tower, zal middels 3 presentaties en een paneldiscussie dit onderwerp besproken worden. De keynote spreker is Andra Waagmeester. Andra is biomedische wetenschapper en in Antwerpen (België) actief als data scientist in Micelio.

 • tijdens de lezing “ Big Data the key to Development” zal de keynote spreker, Andra Waagmeester, uitleggen hoe open data bij kan dragen tot een betere ontsluiting van de beschikbare kennis. Dit in de twee mogelijke richtingen, namelijk (1) hoe krijg ik toegang tot beschikbare kennis/data, alsook (2) hoe deel ik mijn eigen data/kennis met een breder publiek.

 • Anuskha Sonai zal het hebben over de trends op het gebied van Big Data en zal ingaan op het commercieel gebruik van informatie die nu open en toegankelijk is voor een ieder. 

 • Dhr. Bryan Renten zal als voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven zijn inzichten delen bij de paneldiscussie. 
 • Dhr. Robert Hahn zal tijdens de paneldiscussie ook zijn mening en visie als voorzitter van de ICT Associatie Suriname delen. 

Toegang tot de lezing is gratis, maar een registratie is vereist. Registreer via dit formulier.

 

OVER DE MASTERCLASS

Op 11 april zal er van 17:00 - 21:00 uur een Masterclass verzorgd worden door Andra Waagmeester. Tijdens deze masterclass worden de volgende thema's behandeld: 

 • Data modellering

 • Hoe krijg je data in de Big Data Cloud; WIKIDATA

 • Hoe maak ik queries

 • App Development; hoe kan data worden ingezet voor het ontwikkelen van applicaties

Uw investering voor deelname aan de Masterclass Big Data is Key to Development bedraagt SRD 500,-.
Registreren kan via dit formulier.

  

OVER DE INLEIDERS

 

 • Andra Waagmeester

  Andra Waagmeester is biomedische wetenschapper en in Antwerpen (België) actief als data scientist in Micelio.  Micelio is onder andere actief  in een  internationaal wetenschappelijk project dat streeft naar de bovengenoemde  bredere toegankelijkheid van wetenschappelijk kennis, gebruik makend van dezelfde infrastructuur als de online encyclopedie Wikipedia.

  Andra Waagmeester is in Suriname opgegroeid. Dit heeft ertoe geleid dat waar mogelijk Surinaamse vertalingen van bijvoorbeeld ziektebeelden toegevoegd zijn aan de open data cloud van Wikipedia, Wikidata genaamd.

 •  Anuskha Sonai

  Anuskha Sonai is internet marketing evangelist en adviseert bedrijven over het halen van rendement uit hun online activiteiten. Dit rendement varieert van branding, meer sales, juiste positionering van het bedrijf of de merken van een bedrijf alsook het begrijpen van de klant en het gedrag van de klant. 
  De focus bij dit soort adviestrajecten is om met behulp van analyses over je klanten, hetzij bezoekers van je website of social media fans, passende aanbiedingen en of effectieve boodschappen te creëren  zodat je meer rendement haalt.

 

 

 

AANMELDEN VOOR DE LEZING        

INSCHRIJVEN VOOR DE MASTERCLASS